onsdag den 16. juli 2014

Hjemmelavede Kammerjunkere

Koldskål og kammerjunkere hører sammen med sommeren :-) For noget tid siden bagte jeg selv en omgang. De blev rigtig godt, så det vil jeg helt sikkert forsøge med igen! Dog vil jeg næste gang skifte halvdelen af hvedemelet ud med fuldkornsmel, så de bliver lidt "grovere" og får lidt mere knas :-) Skriver opskriften efter det: ca 45-50 stk
60 gram mendelmel
30 gram hvedemel
30 gram fuldkornsmel
1 æg
50 gram blødt smør
1 tsk vanilje
½ tsk kardemomme
1 spsk SØD
Bland alle de tørre ingerdienser med det bløde smør og og SØD og saml det hele hurtigt med ægget. Lad dejen stå i køleskabet i 30 minutter. tril små kugler a 5/6 gram og læg dem på en bageplade, hvor de skal have et lille tryk så de bliver flade. Bages ved 150 grader i ca 15- 20 minutter.
Her er de serveret med koldskål og lidt jordbær på toppen...men de smager også super bare som en lille snack ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar